20091112


NO TURNING BACK
+ Eden Demise, Tardive Dyskinesia
20th November | AN Club, Athens

Για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο η μεγαλύτερη και πιο ενεργή HARDCORE μπάντα της Ευρώπης επισκέπτεται την Αθήνα για ένα μοναδικό show.

Όσοι παρευρέθηκαν στο Positively Positive Hardcore Fest 2 στο AN Club στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, ξέρουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να βρίσκονται στο AN Club – και πάλι – την Παρασκευή 20 Νοέμβρη για να μην χάσουν ένα από τα λίγα HARDCORE shows που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Τα λόγια είναι περιττά…

NO TURNING BACK:

Ξεκινώντας, ως 16χρονοι, το 1997 από τα νότια της Ολλανδίας, κανείς τους δεν φανταζόταν ότι εν έτη 2009 οι No Turning Back θα θεωρούταν μία από τις καλύτερες hardcore μπάντες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της υφηλίου…

Πιστοί στον heavy hardcore ήχο, παίρνοντας στοιχεία τόσο από την σκηνή της Νέας Υόρκης όσο και από την Ευρωπαϊκή old school σχολή, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προσωπικό και αναγνωρίσιμο στυλ με το οποίο μπορεί κανείς εύκολα να ταυτιστεί ακούγοντας τις κυκλοφορίες τους. Κυκλοφορίες που συμπεριλαμβάνουν 4 full lengths, ένα best of 1997-2007, 3 splits με μπάντες όπως The Deal (νυν Rise & Fall), Internal Affairs, No Apologies και Strength For A Reason, καθώς και ένα αξιοσέβαστο αριθμών demos, MCDs και 7”s, από εταιρίες που ποικίλλουν από την Bridge Nine και την GSR Music (ex-Gangstyle Records) ως την Reflections και την δική τους Bust! Records, και από την Ιαπωνική Alliance Trax ως την Νοτιοαφρικανική Give & Take Records.

Και από συναυλίες δεν τα πάνε και άσχημα όμως… Έχοντας παίξει κυριολεκτικά εκατοντάδες shows σε όλο τον κόσμο και σε χώρες όπως Ιαπωνία, Κολομβία, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Κίνα, Ισπανία και Ισραήλ, ενώ έχουν περιοδεύσει αμέτρητες φορές σε Ευρώπη και Αμερική (τόσο στην ανατολική όσο και στην δυτική ακτή), παίζοντας σχεδόν σε όλα τα μεγάλα hardcore festivals.

Για να μην κουράζουμε, μια βόλτα από το ΑΝ το βράδυ της 20ης Νοέμβρη, αρκεί να σας πείσει για την αξία τους.

Url: www.myspace.com/noturningbackhardcore

EDEN DEMISE:

Οι Eden Demise είναι αναμφίβολα η καλύτερη brutal / heavy hardcore μπάντα της χώρας μας. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2004 έχοντας αρχικά το όνομα Providence, ενώ το 2007 μετονομάστηκαν σε Eden Demise. Έκτοτε έχουν παίξει δεκάδες shows σε όλη την Ελλάδα, είτε ως headliners είτε ‘ανοίγοντας’ για συγκροτήματα όπως Sepultura, Born From Pain, Heaven Shall Burn, Caliban, Arch Enemy, The Secret, Pro-Pain, StampinGround και Settle The Score, ενώ έχουν παίξει 3 φορές στην Βουλγαρία και μια στην Αγγλία (μαζί με τους Knuckledust), αν και highlight της ως τώρα καριέρας τους ήταν η εμφάνιση στο περσινό Rockwave Festival, μαζί με τους Slipknot, Down, Mastodon και Kylesa.

Η ανάμειξη brutal hardcore με hip hop στοιχεία κάνει την μουσική τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το πρώτο τους full length με τίτλο ‘The Takeover’ κυκλοφόρησε από την On The Attack Records (με έδρα την Νέα Υόρκη).

Url: www.myspace.com/edendemise

TARDIVE DYSKINESIA:

Οι Tardive Dyskinesia από την Νέα Μάκρη της Αττικής θεωρούνται επάξια ως μία από τις καλύτερες μπάντες του ευρύτερου ‘ακραίου’ ήχου της χώρας μας. Ξεκίνησαν το 1996/97 με το όνομα Override και σε πιο numetal ρυθμούς, όμως τα τελευταία χρόνια, πειραματιζόμενοι σε mathcore / progressive death metal μονοπάτια, έχουν καταφέρει να εδραιώσουν το όνομα τους στην εγχώρια σκηνή, τόσο με την κυκλοφορία τους ‘Distorting point of view’ από την Venerate Industries το 2006, όσο και με τα support acts σε μπάντες όπως οι Darkest Hour, Intronaut, Cilice και Septic Flesh.

Πρόσφατα υπέγραψαν στην Ιταλική Coroner Records από την οποία πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο τους full length με τίτλο ‘The Sea of see through skins’ , από το οποίο θα μας παρουσιάσουν κομμάτια το βράδυ της 20ης Νοέμβρη!

Url: www.myspace.com/tardivedyskinesia

Διοργάνωση:

WORLD’S APPRECIATED KITSCH

e-mail: hxf_prodaxionz@yahoo.com

blog: www.wakhc.blogspot.com

myspace: www.myspace.com/keepitrealhc

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 και το show αρχίζει στις 22.00.

Δεν θα υπάρξει προπώληση εισιτηρίων αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται να κάνει κράτηση μπορεί να απευθυνθεί στους παραπάνω διαδικτυακούς τόπους.


NTB picture by Anna Stern
ED picture by Nikki
TD picture by Petros Koublis
http://www.myspace.com/keepitrealhc