20091006

Slightly Stoopid (USA) | Plus Dots, Black Ocean
Kyttaro Club / Athens
Friday, 09.10.2009
Η Venerate Industries παρουσιάζει live:

Slightly Stoopid
(Rock/Reggae/Psychedelic/Punk Rock, California - U.S.A.)
Opening Acts: Plus Dots & Black Ocean
Οι Slightly Stoopid είναι από τα λίγα φαινόμενα underground συγκροτημάτων που δίνουν το παράδειγμα στο πως μια μπάντα και η δισκογραφική της με το ίδιο όνομα (βλέπε Stoopid Records) μπορεί να κάνει τεράστια επιτυχία χωρίς να χρησιμοποιήσει το ραδιόφωνο ή το MTV την σήμερον ημέρα με μοναδικά όπλα την σκληρή δουλειά, την νέα τεχνολογία, το file-sharing, τους φανατικούς οπαδούς και φίλους τους, τα σωστά tunes και πιασάρικα κομμάτια για όλα τα αυτιά. Μόνο με αυτά τα συστατικά οι Slightly Stoopid απόδειξαν στους πάντες ότι απλά όλα γίνονται και στον κόσμο της μουσικής. Το group – το οποίο αποτελείται από τους Miles Doughty (Guitar, Bass, Vocals), Kyle McDonald (Guitar, Bass, Vocals), Ryan ‘RyMo' Moran (Drums), C-Money (Trumpet, Keyboard), DeLa (Saxophone), και Oguer ‘OG' Ocon (Congas, Percussion, Harp, Vocals) – έχει χτίσει μια τεράστια και πολύ φανατική ακολουθία οπαδών με το όνομα Stoopidheads ή Ese Locos.Η επιτυχία αυτή μπορεί να φανεί και από τις πωλήσεις του album τους, μιας και έχουν ξεπεράσει τα 500,000 αντίτυπα και όπως φαίνεται, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στο να γεμίζουν τεράστια και πασίγνωστα venues ανά τον κόσμο.Όπως λένε και οι ίδιοι “Η μπάντα δεν στηρίζεται στο ραδιόφωνο ή στο MTV ή σε οποιοδήποτε παραδοσιακό κανάλι προώθησης της μουσικής βιομηχανίας, απλά η μπάντα κάνει ό,τι έκανε πάντα και απλά η μουσική της μπάντας παίζεται στο ράδιο και στην τηλεόραση σαν background music –τα κομμάτια της μπάντας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως το “hit single of the week” που παίζονται κάθε 5 λεπτά και αυτό είναι κάτι που δεν μας πειράζει γιατί απλά γουστάρουμε όλα τα κομμάτια του κάθε δίσκου μας και απλά μας νοιάζει να περνάμε καλά. Ποτέ δεν πήραμε την κατεύθυνση της sell out μπάντας.”
Η ιστορία των Slightly Stoopid ξεκινάει από το Ocean Beach της California όπου οι παιδικοί φίλοι Miles και Kyle ξεκίνησαν το group το 1995, μπλέκοντας reggae και punk ήχους σε ένα πολύ smooth και στιλιστικό cocktail και αφού τους ανακάλυψε ο μέγιστος frontman των Sublime, Brad Nowell, η μπάντα πολύ γρήγορα υπέγραψε στην Skunk Records - label του Nowell – ενώ ακόμα τα μέλη πήγαιναν λύκειο! Δύο κυκλοφορίες ακλούθησαν για την Skunk – 1996 το ομώνυμο “Slightly Stoopid” (με guest appearance τον Brad Nowell στο κομμάτι “Prophet” – το οποίο αργότερα έκαναν covered οι Sublime και κυκλοφόρησε στο box set “Everything Under the Sun”) και το 1998 το surf-inspired cult classic album τους με τίτλο “The Longest Barrel Ride” .To group κυκλοφόρησε ένα self-released album το 2001 με τίτλο “Acoustic Roots: Live and Direct” (ένα 40-λεπτο acoustic set από ένα live στον που έδωσαν στον ραδιοφωνικό σταθμό San Diego 's Rock 105.3 radio) – η πρώτη κυκλοφορία τους στο label τους Stoopid Records, για να επακολουθήσει το 2003 το “Everything You Need on Surfdog” (ένα album που πούλησε 130.000 αντίτυπα). Το 2005 κυκλοφόρησε το “Closer to the Sun” (στη Stoopid Records/Caliplates/Reincarnate), με collaborations και guest appearances από ονόματα όπως οι Barrington Levy και Scientist. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο τους live album με τίτλο “Winter Tour '05-'06” , όπως και το πρώτο τους DVD με τίτλο ‘Live in San Diego', ενώ το 2007 το πέμπτο release του group με τίτλο “Chronchitis” έφτασε στο νούμερο #55 στα Billboard 200, και ήρθε νούμερο #2 στα indie charts.
Το 2008 οι Slightly Stoopid κυκλοφορούν το πρώτο τους ‘odds and ends' collection, με τίτλο “Slightly Not Stoned Enough to Eat Breakfast Yet Stoopid” το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει και διασκευή των UB40 το κομμάτι “I Would Do For You” και το κλασσικό κομμάτι “I Know You Rider” που είχε γίνει ευρύτερα γνωστό από τους Grateful Dead.
Οι Slightly Stoopid έχουν περιοδεύσει και μοιραστεί την σκηνή με μπάντες και καλλιτέχνες όπως οι Dave Matthews Band, Damian “Jr. Gong” Marley and the Marley Brothers, Sublime, The Roots, G. Love & Special Sauce, Ozomatli, Toots and the Maytals, Pennywise και Snoop Dog και έχουν λάβει μέρος στα μεγαλύτερα festival του κόσμου όπως τα Coachella, Lollapalooza, Austin City Limits, New Orleans Jazz Fest και αμέτρητα sold-out shows σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Mαζί τους οι «δικοί μας» Plus Dots που δημιουργήθηκαν το 2000 και δραστηριοποιήθηκαν αρχικά για μία τριετία στο χώρο της hardcore punk σκηνής, αλλάζοντας ύφος και ήχο, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους προς τη ska και punk-rock αισθητική για τα υπόλοιπα χρόνια της μουσικής πορείας τους. Mετά από αρκετά shows ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Κρήτη, Κέρκυρα κλπ) βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με σημαντικές τοπικές μπάντες (Deus Ex Machina, Vodka Juniors, 63 High κλπ) ενώ έχουν ανοίξει shows για μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως για τους Dub Trio, Asian Dub Foundation, No Use For A Name, No Fun At All και Α Wilhelm Scream. Οι Plus Dots έχουν αποκτήσει πλέον συναυλιακή εμπειρία και ξεκάθαρη ska punk ταυτότητα λαμβάνοντας μέρος σε ορισμένα live shows και festivals στο εξωτερικό όπως π.χ. στο Mighty Sounds Festival στην Τσεχία ανεβαίνοντας στην ίδια σκηνή με ονόματα όπως οι The Buzzcocks, Jaya The Cat και Voodoo Glow Skulls. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη ηχογράφηση (“Give me a kickstartbeat for breakfast” EP), κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2007, με το label του Feedback Sound. Η μπάντα κινείται στους χώρους του ska και punk rock με αρκετές reggae και hardcore αναφορές και συνεχίζουν να προσφέρουν το μοναδικό υβρίδιό τους σε δυναμικά shows σε όλη την Ελλάδα έχοντας ήδη ετοιμάσει το νέο τους album τους με τίτλο “Driven By An Unholy Desire” το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου στο AN Club παράλληλα με το release live show που θα δώσουν, ενώ πολύ σύντομα τους βλέπουμε να ετοιμάζονται και για Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Το show θα ανοίξουν οι Black Ocean, ανερχόμενη grunge/rock μπάντα με ιδρυτικό μέλος και frontman τον αρχιερέα (και πρώην pro) του surf και skate με το όνομα Tas (a.k.a. The Godfather of Surf and Skate in Greece), ο οποίος ήταν από τους πρώτους surfers και skaters στην Ελλάδα με αξιόλογη μουσική θητεία στο εξωτερικό έχοντας κάνει αρκετά band projects και αμέτρητα support acts για μπάντες όπως οι Iggy Pop, Red Hot Chili Peppers, Social Distortion, Meat Puppets, Jimmy Cliff, Screaming Trees, The Melvins, Jesus Lizard, JFA, Goo Goo Dolls, TSOL, The Godfathers, Scream, και Royal Trux και έχοντας παίξει live μαζί με μέλη των Black Flag, Bad Religion, REM, Nine Inch Nails, Flogging Molly, The Replacements, NOFX, Surf Punks, My Morning Jacket, Danzig, και Agent Orange. Ο ήχος της μπάντας κινείται μεταξύ juggling hardcore, epic rock, grunge και country punk μπλεγμένα με στοιχεία Nirvana, The Lemonheads, The Meat Puppets, Mudhoney και Fugazi. Το album των Black Ocean με τίτλο “Dogtown” κυκλοφορεί ήδη από την Archangel Records ενώ έχει ηχογραφηθεί και μιξαριστεί από τον ίδιο τον Steve Albini.
Οι Black Ocean είχαν ψηφιστεί από το UK press ως "One of the Top 20 Upcoming Bands" (μια από τις Top 20 ανερχόμενες μπάντες) και ήταν σημείο αναφοράς για το περιοδικό NME Magazine.

Tιμή Εισιτηρίου
Προπώληση Internet: 16€
(περιορισμένα εισιτήρια στο http://slightlystoopidathens.eventbrite.com)
Προπώληση: 20€
Tαμείο: 25€
Προπώληση Εισιτηρίων:
Ticket House:
Αθήνα, Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 2103608366
FNAC:
The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι)
FNAC Γλυφάδας, Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη
Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
'Εναρξη 21:30 μμ
http://www.myspace.com/stoopid
http://www.myspace.com/blackoceanband
http://www.myspace.com/plusdots
http://www.myspace.com/venerateindustries
http://www.venerateindustries.com