20091107

Buried Inside | Tombs | Sun Of Nothing
AN Club, Athens / 12.11.2009
Catch The Soap Productions
Στις 12 Νοεμβρίου, δύο από τα δυνατότερα χαρτιά της Relapse records αλλά και του ευρύτερου post metal/sludgecore χώρου, μας επισκέπτονται για μια και μοναδική εμφάνιση στο An club: οι BURIED INSIDE και οι TOMBS έρχονται για να μια βραδιά έντασης και ενέργειας.

Οι BURIED INSIDE αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της προοδευτικής αντίληψης του σύγχρονου hardcore ρεύματος: μπολιάζοντας το hardcore κορμό τους με metal/sludgecore ηχοστοιχεία και ποτίζοντας τον με progressive μουσική γραφή (με το ίδιο θράσος που οδηγούσε τους ACME και RORSACH) κατάφεραν δίσκο τον δίσκο να δημιουργήσουν έναν ήχο τόσο πολυσυλλεκτικό όσο οι επιρροές τους, το μοναδικό post metal υβρίδιο που έχει εξυμνηθεί από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως.

Ιδρύθηκαν το 1997 στο Ottawa του Καναδά και ενσωματώνοντας τον χαρακτήρα της east coast hardcore σκηνή και των πρώιμων metalcore συγκροτημάτων, κυκλοφορούν τους δίσκους/στυλοβάτες του ήχου τους, “In and Out of the Self” και “Suspect Symmetry”, δυο δίσκους που τους οδήγησαν σε περιοδείες με μπάντες όπως οι CONVERGE, BREAK OF DAWN, THE END, UNEARTH και που τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων της μεγάλης Relapse Records. Με φρέσκο το συμβόλαιο τους και με παραγωγό τον Matt Bayles (ISIS, BOTCH, MASTODON) ηχογραφούν το καταπληκτικό “Chronoclast(2005), ένα progressive/post metal/sludgecore διαμάντι για τον σύγχρονο ακραίο ήχο, που τους εξύψωσε σε ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας και τους τοποθέτησε στο μυαλό των μουσικόφιλων παγκοσμίως ανάμεσα στο πάνθεον του προοδευτικού post hardcore/metal, πλάι σε μπάντες όπως οι ISIS, NEUROSIS, CONVERGE κτλ.

Τέσσερα χρόνια μετά, έχοντας ήδη οργώσει Αμερική κι Ευρώπη κι έχοντας μοιραστεί την σκηνή με σπουδαία ονόματα όπως οι HIGH ON FIRE, COLISEUM, EYEHATEGOD, κυκλοφορούν το magnum opus τους, “Spoils Of Fortune”, με τον θαυματουργό Kurt Barllou στην παραγωγή (κιθαρίστα των CONVERGE και με σπουδαία προϋπηρεσία σε παραγωγές για DISFEAR, COLISEUM, GENGHIS TRON κτλ) καταφέρνοντας να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και θέτοντας νέα standards. Έναν δίσκο που χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα από την πλειονότητα του ξένου Τύπου και που θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά στην στάση τους στην Ελλάδα.

Μαζί τους οι TOMBS, το μουσικό σχήμα του underground hero και ζωτικό μέλος της underground Βοστωνέζικης σκηνής Mike Hill. Μετά τη διάλυση των avant hardcore μουσικοπατέρων ANODYNE, η αστείρευτη δημιουργικότητα του Mike Hill (ιδρυτή μεταξύ άλλων των Salad Days studios - κοιτίδα των πρώιμων ISIS, TEN YARD FIGHT κ.α.) επικεντρώθηκε στο πρωτότυπο μόρφωμα των TOMBS: έναν μοναδικό συνδυασμό post metal πνεύματος, black metal συναισθηματικής ψυχρότητας κι επιθετικότητας και GODFLESH αποδόμησης, που μέσα από δίσκους όπως το πρόσφατο “Winter Hours αποτελεί την πλέων θρασύτατη απόδειξη πως ο προοδευτικός metal/hardcore ήχος είναι ικανός να πλεύσει πολύ μακριά, χωρίς στεγανά.

Δημιουργήθηκαν μόλις το 2007 από τον Mike Hill, Dominic Seita (A STORM OF LIGHT) και Justin Ennis (THE HEURISTIC) και μέσα σε διάστημα 2 χρόνων κατάφεραν να κάνουν τον διεθνή τύπο να παραμιλάει για το πρωτοφανές βάθος και πάθος της μουσικής τους. Πρώτα με το διαφωτιστικό ομώνυμο EP τους (“μια αδυσώπητη αλλά και λεπτή μίξη doom, hardcore και διεστραμμένου alt rock” – Rock Sound Magazine), ένα split release με τους PLANKS και ύστερα με το αποθεωμένο από την παγκόσμια μουσική κοινότητα “Winter Hours” (“Σε μια χρονιά γεμάτη με δολοφονικά ντεμπούτα... οι TOMBS είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς” - Decibel Magazine), έρχονται και στη χώρα μας για να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Με μια γερή προϋπηρεσία στο σανίδι πλάι σε μπάντες όπως οι KYLESA και οι MARDUK, η επικείμενη άφιξή τους υπόσχεται μια βραδιά πρωτοφανούς έντασης.

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Αθηναίοι SUN OF NOTHING, μία από τις καλύτερες μπάντες του ελληνικού (και όχι μονο) σύγχρονου ακραίου metal. Γνωστοί στο ελληνικό κοινό για τις εκρηκτικές τους εμφανίσεις, θα ανοίξουν ιδανικά την συναυλία με τον μοναδικό κράμα black/grind/sludgecore. Με δύο δίσκους που τους καταξίωσαν στον ακραίο χώρο και με καινούριο υλικό στα σκαριά συμπληρώνουν ιδανικά το line up της βραδιάς.

Είσοδος:
€22 προπώληση/ταμείο

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:00

Σημεία προπώλησης:
http://buriedinsideath.eventbrite.com
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Aθήνα
Rhythm Records – Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια, Αθήνα

http://www.myspace.com/buriedinside
http://www.myspace.com/tombsbklyn
http://www.myspace.com/sunofnothing
http://www.myspace.com/catchthesoapproductions