20100422

VITAMIN X
w/ Slavebreed, Human Battle, Faithreat
Sat. 24.04 | AN Club
Μία από τις μακροβιότερες straight edge hardcore / punk / thrash μπάντες επισκέπτεται την Ελλάδα για ένα one – off show. Με 13 χρόνια παρουσίας στην σκηνή, οι Ολλανδοί Vitamin X υπόσχονται μια συναυλία γεμάτη ιδρώτα, αδρεναλίνη και ανελέητο stage diving το βράδυ του Σαββάτου 24 Απριλίου. Μαζί τους 3 από τις καλύτερες local μπάντες του hardcore / punk / thrash / grind ήχου. Μην το χάσετε…


VITAMIN X:

Οι Vitamin X είναι μια από τις πιο ιστορικές hardcore / punk μπάντες της Ευρώπης. Στην σκηνή από το 1997, με έδρα το Άμστερνταμ, και με πάνω από 15 κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, από εταιρίες – ορόσημα όπως Commitment Records, Havoc Records, Tank Crimes και Underestimated, «οργώνουν» τον κόσμο, διαδίδοντας το straight edge skate hardcore / punk / thrash ήχο και attitude τους. Για την ιστορία, έχουν περιοδεύσει σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια και Ανατολική Ασία, ενώ τα shows τους στην Ευρώπη είναι αναρίθμητα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα εμφανιστούν στην Αθήνα και όσοι θυμούνται το προηγούμενο show τους εδώ, το 2005, ξέρουν τι έχουν να περιμένουν! Γρήγορο hardcore / punk με thrash στοιχεία, 70s hard rock riffs και solos συνθέτουν την μουσική τους. Ο τελευταίος τους δίσκος “Full Scale Assault” ηχογραφήθηκε από τον Steve Albini (βλ. Nirvana), περιέχει guest vocals από τον μεγάλο John Brannon (Negative Approach) και απίστευτο artwork από τον John Baizley των Baroness.

Το μεγαλύτερο και καλύτερο παγκοσμίως skate περιοδικό, Thrasher, φιλοξένησε συνέντευξη τους στο τεύχος Φεβρουαρίου, αν αυτό σας λέει κάτι!

Good times, stage dives, high-fives, all the way!

Info: www.myspace.com/vitaminxhc


SLAVEBREED:

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν αναφερόμαστε στους Slavebreed. Η χαρά μας που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε show της Worlds Appreciated Kitsch είναι μεγάλη. Πρόκειται για την καλύτερη local μπάντα σε όλο το φάσμα του ακραίου ήχου. Αρέσκονται σε grindcore με crust και punk/hardcore στοιχεία, έχουν στο ενεργητικό τους ένα album που σπέρνει και περιοδείες σε όλη την Ευρώπη (ανάμεσά τους και η συμμετοχή τους στο Obscene Extreme Fest στην Τσεχία το 2009). Όσοι τους είδατε πρόσφατα να «ανοίγουν» για τους Fear Factory, καταλαβαίνετε περί τίνος πρόκειται. Λίγες βδομάδες πριν την εμφάνισή τους στο Scumfest του Λονδίνου και λίγους μήνες πριν την νέα Τσέχικη περιοδεία τους, μοιράζονται την σκηνή με τους Vitamin X!

Info: www.myspace.com/slavebreed


HUMAN BATTLE:

Οι Human Battle είναι μία από τις πιο ενεργές punk rock μπάντες της Αθήνας, έχοντας στο ενεργητικό τους συναυλίες με ονόματα όπως οι Varukers, Peter & The Testube Babies, G.B.H., Disorder, Los Fastidios καιThe Partisans, μεταξύ άλλων!

Το στυλ τους είναι μια μίξη από 77-82 punk με πρώιμο Καλιφορνέζικο punk rock και street punk στοιχεία.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το νέο τους CD, ενώ τον Μάιο θα εμφανιστούν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας στο Holiday In Brum Fest στην Αγγλία!

Info: www.myspace.com/humanbattle


FAITHREAT:

Όσοι αρέσκονται σε thrash metal με crossover και hardcore / punk στοιχεία, σίγουρα θα έχουν τσεκάρει τους Faithreat! Η μπάντα έρχεται από τον Βόλο και υπάρχει από το 2007 ενώ σε αυτά τα 2,5 χρόνια παρουσίας της έχει εμφανιστεί σε όλη την Ελλάδα με μπάντες όπως οι No Turning Back, Questions, Strength Approach, Dead Vows και Woof. Θα τους βρείτε να παίζουν τόσο σε DIY punk συναυλίες όσο και σε thrash events. Το CD τους ‘Back to the pit’ κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο, ενώ σύντομα θα έχουν έτοιμη και την νέα τους κυκλοφορία.

Info: www.myspace.com/faithreat

Poster no.1 by ADMC07 graphics
Posters no.2 & 3 by Ultra Grim Disign
VX photo by Michael Marlovics (edited by Danai)
www.myspace.com/keepitrealhc
www.myspace.com/keepitrealhc
www.myspace.com/keepitrealhc